Mariquilles, sentimentals, ploraners, tendres, reprimits, desorientats, tímids…

Benvinguda a un bloc de masculinitats diverses

masculinitats

Carregant-me d’energia, idees i experiència em disposo a llançar un munt d’escrits sobre masculinitats. És a dir, a reflexionar, teoritzar, criticar, recordar, expressar i donar mil voltes des d’una perspectiva feminista les diverses expressions de gènere masculines en relació a altres temes.

Potser a algú se li ha passat pel cap: “mira… un altre macho parlant sobre feminisme!” I si, no tinc cap problema en dir que sóc un home feminista, que escriuré sobre feminisme i des de perspectives feministes. El que em sap profundament greu és que no siguem més els que ens hi considerem i ens treballem per poder ser-ho i cada cop de forma més coherent i integral.groc-vestit Tants cops he pensat que tots aquells que hem estat castigats socialment amb burles i insults per les nostres formes diferents de ser homes tenim molt a dir-li al patriarcat. Hem pogut experimentar els privilegis de ser homes, però també hem experimentat i patit situacions de vulnerabilitat i això ens ha d’ajudar per empatitzar i lluitar pel canvi. Els mariquilles, sentimentals, ploraners, tendres, reprimits, desorientats, tímids… tots nosaltres som la clara prova de que no hi ha un únic camí per ser “un verdader home”, ni que els homes som d’una forma per “naturalesa”. Dins nostre existeixen altres formes de viure la masculinitat que poden arribar a ser més sanes, justes, curoses i respectuoses. Unes formes de masculinitats més feministes. Tot i que, per mala sort, sempre predomina la masculinitat patriarcal.

vermell-plumaAmb això no vull negar que les persones qui tenim una masculinitat diversa no tinguem moltes coses a treballar-nos. Tot i que estiguem en contra del patriarcat i sortim al carrer a dir-ho, necessitem un gran treball i creixement personal per poder desenganxar-nos d’aquesta masculinitat patriarcal tant infecciosa i normalitzada. Jo, tampoc em considero el gran mascle alliberat i feminista. Si el feminisme fos un gran dogma ortodox segurament m’haurien excomulgat. Si, sóc pecador i potser no seré acceptat al cel feminista! Fa uns anys Valerie Solanas hauria baixat del cel i m’hauria tallat la tita. El que sí que puc dir és que els meus “pecats” m’han ajudat a créixer i transformar-me en un Amat cada dia més conscient i conseqüent. I que és gràcies a aquest constant treball, m’encoratjo a escriure i a nombrar-me com a feminista, tot i tenir en compte que tinc un gran procés per recórrer i que no crec pas que hi hagi una única forma pura i santa de ser feminista.

He de dir de bon principi que tampoc em considero cap intel·lectual i erudit en ellila-ploraner tema de les masculinitats, tant sols puc aportar les mil una reflexions que han passat pel meu cap, el que de moment he escrit, el creixement personal realitzat, els diversos llibres que m’han obert mires i les experiències extraodinaries que m’han fet transformar-me i veure la necessitat de treballar les meves masculinitats. I, sobretot, poder donar valor a tots els moments i processos viscuts com a home i poder escriure sobre masculinitats de forma personal, didàctica i fugint de l’academicisme que tots els qui hem passat per la universitat arrosseguem.

Amb tot això vull donar la benvinguda a totes aquelles persones que us vingui de gust llegir, pensar, investigar, viure i donar-li un munt de voltes a les masculinitats des d’unes ulleres feministes.

Benvingut sigui tot en aquest bloc!

Amat Molero Borràs

ulleresperesquerrans@gmail.com

verd-pancarta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s