Ulleres marxem de vacances (tornem el dia 7!)

La cura al centre de la organització

feminismes-negre

Al llarg de la nostra vida se’ns ha dit una i una altra vegada la necessitat de ser productius i “fer algo a la vida”. Sabeu a què ens referim amb “fer algo a la vida” no? Ens referim a: estudiar, treballar, estalviar, competir, visiblitzar-te, publicar, espavilar-se, etc. En canvi, tenir relacions respectuoses amb els amics, coresponsabilitzar-se amb les tasques domèstiques, acollir el malestar de l’altre, aprendre a estimar, adquirir pensament crític, recórrer un camí d’autoconeixement personal cap a parts desconegudes d’una mateixa, desenvolupar l’empatia o aprendre a expressar i comprendre les emocions i sentiments no està considerat “fer algo a la vida”. Tots aquests coneixements i processos no-productius (en direm reproductius) acostumen a ser considerats secundaris, innecessaris o inútils. Fins i tot en ambients “alternatius” i d’esquerres es diu que “la revolució sempre està activa i mai descansa” i no es tenen en compte tots aquests aspectes que estan al voltant del món tradicionalment considerat femení: el treball reproductiu, afectiu, de cures i domèstic. 

Doncs mireu, a Ulleres per Esquerrans no ho volem fer així. Volem posar la cura al centre de la nostra organització. Ens encanta fer formacions i escriure articles, però considerem imprescindible tenir en compte els nostres moments, necessitats, peticions i processos com a persones, parella i organització. Per això, treballem i revisem diàriament la nostra forma de comunicar, decidir, expressar, sentir, prioritzar, repartir tasques, produir, cuidar, respectar… un treball constant, tot i que de vegades difícil! El projecte d’Ulleres per Esquerrans no tindria gaire sentit si només fes didàctica del feminisme a nivell teòric, per tant és indispensable que ho apliquem a la seva organització i quotidianitat. vacances_ulleres_per_esquerrans

I aquestes petites vacances (ens tindreu de tornada el dimarts que vé) han estat el moment simbòlic que hem escollit per comunicar-vos que passarem uns dies dedicant-los exclusivament a la cura i al descans! Teníem ganes d’explicar-vos-ho 🙂

Gaudiu i cuideu-vos!

Mariona i Amat

Il·lustradora: Mariona Zamora

* A l’Amat l’han operat del genoll, però la Mariona no sabia com dibuixar-ho i s’ha permès la llicència de traslladar l’operació al peu 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s